Przygotowywanie większej ilości dań zwykle wiąże się z koniecznością używania dużych naczyń. Ich największym problemem jest trudne przenoszenie. Dobrym rozwiązaniem mogą być w takiej sytuacji taborety gastronomiczne, które można wykorzystywać jako kuchenki przenośne. Na rynku dostępne są liczne taborety gazowe i elektryczne spełniające takie funkcje. Och wysokość mieści się w zakresie od kilkunastu do kilkudziesięciu centymetrów, więc można je bez większych problemów dopasować do własnych wymagań. Istotnym atutem taboretów gastronomicznych jest fakt, że są to produkty mobilne, które mogą być wykorzystywane zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz na przykład po ich podłączeniu z butlą gazową. Przekłada się to na szybszą i wygodniejszą pracę kucharzy, którzy dodatkowo nie muszą dźwigać ciężkich naczyń, garnków, itp.
Taborety gazowe – popularne produkty z branży gastronomicznej
Do grona podstawowych elementów wyposażenia lokali gastronomicznych zaliczają się taborety gazowe. Są one popularne w restauracjach, barach, stołówkach oraz innych miejscach zajmujących się żywieniem zbiorowym. Sprzęt taki przydaje się szczególnie w przypadku przygotowywania dużej ilości posiłków w dużych naczyniach i krótkim czasie.
Do czego przydają się taborety gastronomiczne?
Przygotowywanie dużej ilości posiłków wiąże się często z problemem przenoszenia ich w garnkach oraz wielkich, ciężkich i nieporęcznych naczyniach, które mogą ważyć nawet kilka kilogramów. Zwykle ustawienie ich na wysokich kuchenkach może stanowić problem nawet dla bardzo silnych osób. W związku z tym dobrym pomysłem jest zwrócenie uwagi na taborety dla branży gastronomicznej, które ułatwiają pracę. Bardzo praktycznym rozwiązaniem w takich taboretach jest możliwość regulowania wysokości na poziomie od 17 do nawet 50 centymetrów. Dzięki temu nie trzeba podnosić garnków, naczyń i sprzętów wysoko. To z kolei przekłada się na bardziej sprawną i komfortową pracę.
Taborety gazowe i elektryczne?
Taborety dostępne w naszej ofercie charakteryzują się zróżnicowanymi metodami zasilania, jednak pomimo to posiadają one podobne zastosowanie. Sprzęt z zasilaniem elektrycznym świetnie spełni swoje zadania w pomieszczeniach, natomiast elementy gazowe mogą być również użytkowane na zewnątrz i to właśnie ze względu na ten atut, wiele restauracji sięga po takie produkty. Dobrym wyborem są też ręczne palniki gazowe charakteryzujące się łatwą i wygodną obsługą. Dzięki podłączeniu butli można bezproblemowo gotować w plenerze. Wybierając sprzęt trzeba zwrócić uwagę na koszt i instalacje posiadane w ramach zaplecza kuchennego.
Stalowe produkty wysokiej jakości
Taborety gastronomiczne dostępne w naszej ofercie zostały wyprodukowane na bazie stali chromowo-niklowej. Przekłada się to na wysoką jakość oferowanych produktów. Bardzo dużą zaletą naszego sprzętu jest stabilna i trwała konstrukcja odporna na oddziaływanie nawet dużych obciążeń. Dodatkowo taborety gazowe posiadają specjalne zabezpieczenia chroniące przed wypływaniem gazu. W związku z tym jeśli palnik przypadkowo zgaśnie, wówczas czujnik termiczny odłączy dopływ gazu. Przekłada się to na wysoki poziom bezpieczeństwa użytkowników. Taborety w wersji elektrycznej posiadają z kolei przyłącze chroniące przed porażeniem elektrycznym. Rozwiązanie to umożliwia spełnianie rygorystycznych norm bezpieczeństwa.
Komfortowe użytkowanie dla każdego
Taboret gazowy to urządzenie, które zapewni wysoki poziom komfortu pracy w kuchni. Dodatkowe nadstawki wykonane ze stali nierdzewnej są w stanie jeszcze bardziej zwiększyć poziom komfortu pracy. Można na nich umieszczać naczynia, które nie są aktualnie używane. Taborety gazowe są bardzo poręczne i łatwe w obsłudze, a ich eksploatacja jest niedroga. Palniki te przydają się wszędzie, gdzie niezbędne jest przygotowywanie dużych ilości posiłków na raz. Produkty te charakteryzują się dużą wytrzymałością i są niewysokie. Dzięki temu ułatwiają gotowanie w wysokich naczyniach. Świetnie spisują się również podczas pracy w plenerze.